Een aparte hobby voor een volwassene: een Houten Treinbaan

Inleiding

Jaren geleden ben ik begonnen met sparen van houten treinen en houten treinbanen. Ik had hier vroeger veel plezier in en heb hier nog steeds plezier in. Vandaar dat ik bezig ben gegaan met het uitbreiden van mijn treinbaan. Tegenwoordig sta ik in het Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum en geniet ik terwijl de kinderen met de treinbaan spelen.

Het Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum in Doetinchem.

Rond de herfstvakantie van 2014 ben ik in contact gekomen met de directeur van het Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum in Doetinchem. Ik besprak toen met hem dat ik zelf een hele grote collectie had van houten treinen en die wel wilde tentoonstellen. In de voorjaarsvakantie na mijn 1e bezoek stond ik voor het eerst met mijn collectie in het Museum. Nu ben ik er al een paar keer geweest. Elke keer had ik het weer afgerond in een geweldig succes. Tegenwoordig vraagt de directeur zich af wanneer ik weer kan komen. Hij is er zo enthousiast over geworden in de afgelopen jaren dat hij me tegenwoordig met mijn collectie in elke vakantie wel wil hebben. Zelf heb ik besloten dat ik maar 3 vakanties wil hebben dat ik mijn collectie daar tentoonstel. Dit zijn de voorjaarsvakantie, meivakantie en de herftsvakantie. In de zomervakantie en de kerstvakantie zijn de kinderen op vakantie en heb je dus bijna geen bezoekers. Tot nu toe ben ik elk jaar wel in het Museum geweest met de herfstvakantie. Ook dit jaar ben ik weer van plan om dit te gaan doen. Dit jaar sta ik er van 19 tot en met 27 oktober, dus zet het in je agenda.

De huidige situatie

Op dit moment koop ik nog steeds nieuwe dingen voor mijn grote verzameling rails en treintjes. Zelf heb ik een heleboel merken, maar de bekendste zijn Brio, Bigjigs, Eichhorn en Mentari. Als ik weer eens in een houten speelgoedwinkel kom om te kijken of ze iets nieuws hebben, kijk ik vooral naar gebouwen. Hiermee kunnen de kinderen zich vermaken. Ook kijk ik naar leuke treintjes. Alles waarvan ik denk dat het leuk kan zijn voor kinderen (natuurlijk wel lettend op de prijs), koop ik. De nieuwste dingen die ik heb gekocht zijn van een merk genaamd Hape. Hiervan heb ik een Xylofoon waar een trein over heen an rijden.

Toekomstige plannen

De afgelopen jaren heb ik gemiddeld 2 keer per jaar in het Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum gestaan met mijn collectie houten treintjes. Echter ben ik al een jaar of 2 op zoek naar andere plekken waar ik mijn collectie kan tentoonstellen. Indien jij een locatie hebt of weet, stuur dan een mail met de adresgegevens en de persoon die er over gaat en ik ga er mee aan de slag.

Home