Mijn werk

In de afgelopen jaren heb ik op verschillende werkplekken gewerkt. Hieronder lees hoe ik vanuit de opleiding Laboratorium en Procestechniek naar Pitch en Putt Bussloo ben gegaan.

Hoe het begon

Het begon allemaal met de opleiding op het MBO. Ik deed er de opleiding Laboratorium en Procestechniek. Ik had deze richting gekozen, omdat mijn broer, mijn vader en een oom van me hier veel van af weten en dan zou ik me makkelijker kunnen mengen met hun als ze over dit onderwerp zouden praten. De theorie ging goed, de praktijk liep achter. Ik heb toen bijles gehad in de praktijk. Aan het einde van het jaar werd er gekeken of ik over kon of niet. Het besluit wat hier op tafel kwam, was niet makkelijk voor me. Er werd namelijk besloten dat ik theorie van de 2de klas zou doen, maar praktijk van de eerste klas. Dit voelde als hel voor me. Ik heb dit volgehouden tot na de eerste toetsweek in november. Ik ging weg van school en mijn zoektocht naar werk dat ik leuk vond.

EEGA

Ongeveer een half jaar nadat ik vertrok van mijn opleiding kwam ik op een werkinstituut dat EEGA heet. EEGA staat voor Emancipatie Educatie Gehandicapte Arbeidskrachten. Ik ben hier eerst begonnen met de opleiding Financieel Administratief Medewerker, of boekhouder) en heb hier nadat ik mijn certificaat heb gehaald gaan werken voor ruim een half jaar. Ik heb hier van alles geleerd en ben na mijn tijd bij EEGA wel eens terug gegaan om te kijken hoe het hier ging.

Mijn eerste externe werkplekken

Na EEGA heb ik voor een uitzendbureau gewerkt, genaamd Autitalent. Ik heb hier een aantal werkplekken gehad, maar uiteindelijk hadden mijn ouders en ik besloten om wat anders te zoeken. Zo kwam ik uiteindelijk bij IJz en So terecht.

IJz en So

Dit was mijn vorige werkplek. Ik ben hier begonnen op 9 september 2018 met een proefplaatsing van 2 maanden en kreeg hierna een contract van een jaar. Dit is 1 keer verlengd. Toen het tijd was om het contract voor de 2de keer te verlengen, is dit niet gebeurd. Ik heb gelukkig vrij snel hierna ander werk gevonden.

Bij IJz en So had ik veel taken die ik moest doen. Ik begon er ooit met koffie zetten en met de afwas (lang leve een vaatwasser). Stap voor stap ben ik begonnen met andere taken. IK ging aan de slag in de keuken om taartbodems en cakes te maken, ijs scheppen voor jong en oud (de jonge kinderen kregen een leuk gezichtje, wat ik altijd leuk vond om te maken), maar ik deed ook de kassa. Dankzij mijn goede hoofdreken kunsten kon ik makkelijk de kassa bedienen. Ik moest ook in de keuken aan de slag om broodjes te maken, maar hier heb ik altijd wel moeite mee gehad. Ik heb hier bij IJz een periode gehad voor corona en tijdens corona. Ik heb hier verschillende ervaringen aan overgehaden.

Multi-activiteitencentrum Pitch en Putt Bussloo

Dit is mijn huidige werkplek. Ik ben hier op 11 november 2020 begonnen met een proefplaatsing van 2 maanden en kreeg hierna een contract. van 8 maanden. Dit was toen verlengd met 6 maanden. Afgelopen maart heb ik een contract getekend dat tot 1 december gaat.

Mijn functie bij Pitch en Putt is algemeen medewerker, maar ik zie mijzelf als een manusje van alles. Zelf verdeel ik het bedrijf in 2 takken. De horeca / activiteiten (binnen) en de Greenkeeping (buiten).

Horeca / activiteiten: Hier ben ik bezig met het aanvullen van de koelkasten (gamkos), het aannemen van de levereanciers en hun producten goed weg zetten in de schappen, het aanvullen van de scorekaartjesm golfballen, potloden en meer. Verder heb ik ook zelf het iniatief genomen om alle glazen op 1 plek in het pand te zetten (ipv door het hele pand heen allemaal doosjes) en de zolder ook mooi gemaakt door soort bij soort neer te zetten.

Greenkeeping: Elke zaterdagochtend ga ik met een speciale stok over de golfbaan om te swiepen (dauw vegen) bij de vlaggen. Verder onderhou ik de de Pitch en Putt baan en de minigolf met een collega van me.

Home