Het Weerwolven van Wakkerdam

Het doel van het spel

Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel voor jong en oud waarbij ieder een kaart krijgt met een rol. Het doel van het spel hangt af in welk team je zit. Je hebt het team van de burgers en het team van de weerwolven. Het doel van de burgers is om de weerwolven uit te schakelen en het doel van de weerwolven is om de burgers uit te schakelen.

Hoe het begon

In de zomervakantie van 2014 was ik met een goede vriend in een hotel in Noordwijk, de Baak. Het was een midweekje in Juli en het bijzondere was, dat hier allemaal gezinnen waren met een kind met een beperking (lichamelijk, geestelijk, autisme, ADHD PDD-NOS, etc.). Hier besloot ik toen met die vriend om voor het eerst Weerwolven van Wakkerdam te organiseren. We hebben het 3 avonden gedaan, met ongeveer 20 kinderen per avond. Toen ik merkte dat dit een succes bleek te zijn, heb ik het spel zelf gekocht en ben ik begonnen met het spelen van Weerwolven van Wakkerdam bij mij in de straat, wat ook een succes bleek te zijn.

De huidige situatie

Voor corona speelde ik Weerwolven van Wakkerdam gemiddeld 3 keer in het jaar waarbij ik meestal de spelleider ben. In de eerste keren was ik alleen de spelleider, maar na verschillende keren spelen, gaf ik deze rol aan iemand anders van de groep. De spelleider verzint het verhaal en zorgt ervoor dat alle mensen hun rol goed kunnen doen. Als ik het spel 4x in het jaar doe, dan doe ik het meestal rond maart-april, juni, september-oktober en in decmber. Als ik hier met de straat Weerwolven van Wakkerdam speel, krijg ik meestal rond de 14 mensen, een hoop gezelligheid en een leuke avond. Ik denk dat ik met het najaar weer ga kijken of ik Weerwolven van Wakkerdam kan spelen met de straat.

De verschillende rollen van het spel

Weerwolven van Wakkerdam is een rollenspel waarbij iedereen een bepaalde rol speelt. Hieronder bespreek ik de meest voorkomende rollen die er gebruikt worden: