Autoloaders

Wat zijn autoloaders

Kort door de bocht, autoloaders zijn tanks met een magazijn. De meeste tanks hebben een kanon waarbij je 1x schiet en dan één nieuwe kogel laadt. Dit kan elke type kogel zijn die je bij je hebt. Bij autoloaders worden er meteen een x aantal kogels laden(x kan verschillen tussen de tanks met een autoloader). Meestal hebben autoloaders 3-6 kogels in een magazijn. Kenmerkend aan deze type tanks is dat ze in een korte tijd (meestal rond de 10-15 seconden) hun hele magazijn (clip) leegschieten. Daarna volgt er een lange herlaadtijd waarbij al deze kogels weer opnieuw geladen worden. Met de knop C kan je in het spel de clip herladen als je nog een aantal kogels overhebt. Zelf druk ik de C knop in als ik net een aantal schoten heb gelost en er geen vijanden meer in de buurt staan.

Wat zijn de voordelen van autoloaders?

Meestal zijn dit soort tanks mobiele tanks en schieten ze snel hun magazijn leeg. Er zijn natuurlijk uitzonderingen.

Wat zijn de nadelen van autoloaders?

Meestal hebben dit soort tanks weinig tot geen armor. Sidescrapen heeft geen nut omdat je niets kan hebben. Ze hebben meestal ook lage DPM. Ook hier zijn er uitzonderingen.

Voorbeelden van Autoloaders

Je hebt 2 soorten tanks met autoloaders. 1 soort heeft alleen kanonnen met autoloaders, de andere soort heeft een combinatie van single-shot (1 schot) en autoloaders. Deze tweede soort autoloaders noem ik de combi-autoloaders omdat deze tanks zowel autoloader kannonnen hebben als niet autoloader kanonnen.

Voorbeelden van only autoloaders

Amerika heeft LT, MT en HT:

 • LT: T71DA
 • MT: T69
 • HT: T54E1 en T57 Heavy
 • Frankrijk: heeft LT, MT, HT, TD en Arty:

 • LT: AMX 12t, AMX 13 75, AMX 13 57 (GF), BC 12t, AMX 13 90 en AMX 13 105
 • MT: Lorraine 40t, Batchat 25t AP en Batchat 25t
 • HT: AMX 50-100, Somua SM, AMX 50-120 en AMX 50B
 • TD: AMX 50 Foch, Foch B en AMX 50 Foch (155)
 • Arty: Batchat 155 58
 • Zweden heeft MT en HT:

 • MT: Strv m42/57 Alt.A2
 • HT: Emil I, Emil II en Kranvagn
 • Voorbeelden van combi autoloaders

  Japan: Chi-Ri

  Tsjechie: Skoda T25

  Frankrijk: AMX AC mle 48

  Wat voor speelstijl hoort er bij autoloaders?

  Laat vrienden de klappen opvangen terwijl jij naar de zijkant en/of achter kant rijdt van de tank. Schiet al je kogels (indien mogelijk) af en vertrek weer naar cover (vriendelijke tanks, stenen, rotsen, gebouwen etc.)

  Wat vind ik van autoloaders?

  Ik vind autoloaders leuk om te spelen. Ik richt mijn kanon naar een speler die niet naar mij kijkt en schiet er zo de helft (als het niet meer is) van de levenspunten eraf. Daarna rij ik lekker naar achter en wacht tot de clip herladen is. Een aantal van deze autoloaders (zowel combi als niet combi) heb ik ook in mijn garage. Hier speel ik regelmatig mee.

  Autoreloaders

  Sinds de Italianen in het spel zijn gekomen, is er een nieuw mechanisme gekomen, de autoreloaders. Een autoreloader zit qua speelstijl een beetje tussen een autoloader en een gewone tank in. Autoreloaders kunnen net als gewoon schietende tanks 1 schot vuren, maar kunnen in een korte tijd ook al hun kogels wegschieten. Maar gelukkig in tegenstelling tot een autoloader hoeft een autoreloader niet te wachten totdat alle kogels gevuld zijn om te schieten. Zodra er een kogel geladen is, kan de autoreloader schieten.

  De volgende tanks hebben een autoreloader:

  Italie: Progetto M35 mod 46, P.44 Pantera Prototipo Standard B en Progetto M40 mod 65

  Rusland: IS-3A

  Mjn toekomstige plannen met autoloaders en autoreloades

  Mijn uiteindelijke idee is dat ik de meeste autoloaders die er zijn (sommige vind ik namelijk niet leuk om te spelen) verzamel en in mijn garage zet. De huidige autoloaders te vinden in de Amerikaanse, Franse en Zweedse mid tiers tot toptiers. De autoreloaders zijn in de hogere tiers van de Italianen.

  Home