Bemmaningsleden in World of Tanks

In het spel zijn er 5 soorten bemmaningsleden voor de tank. Deze kunnen onderverdeeld worden in:

De meeste tanks hebben 4 bemmaningsleden. Dit zijn de Commandant, Schutter, Bestuurder en de Lader. De Radio officier zit meestal bij de Commandant en soms bij de Lader. Naarmate je in de hogere tiers komt zitten er meestal 5 bemmaningsleden in een tank. Deze zijn de Commandant, Schutter, Bestuurder, Lader en een 2de Lader. Deze 2de Lader kan je vooral vinden in artillerie en hoge tier tank jagers. Er zijn een paar tanks (meestal artillerie) die 2 Schutters hebben. Maar dit komt bijna niet voor. Light, Medium en Heavy tanks hebben meestal de 4 bemmaningsleden, terwijl de andere 2 klasses verschillen per tank. In de lage tiers zit je met meestal 2-3 bemmaningsleden. Indien het er 2 zijn heb je te maken met de Commandant en Bestuurder, waarbij de Commandant alle andere rollen op zich neemt. Bij 3 bemmaningsleden heb je een Commandant, Schutter en Bestuurder waarbij de Lader en Radio officier bij de Commandant zitten. Hieronder zie je een tabel met de meest voorkomende soorten:

Aantal bemmaningsleden Naam 1e Naam 2e Naam 3e Naam 4e Naam 5e Naam 6e
2 Commandant Bestuurder
3 Commandant Schutter Bestuurder
4 Commandant Schutter Bestuurder Lader
5 Commandant Schutter Bestuurder Radio officier Lader
5 Commandant Schutter Bestuurder Lader Lader
6 Commandant Schutter Bestuurder Radio officier Lader Lader
6 Commandant Schutter Schutter Bestuurder Lader Lader

Vaardigheden

Vaardigheden kunnen je tank op allerlei manieren beinvloeden. Hoe meer vaardigheden je hebt, hoe effectiever de tank is. Sommige vaardigheden hebben al meteen effect en anderen hebben later effect. Er zijn 2 soorten vaardigheden. Deze kunnen onderverdeeld worden in:

Er is een groot verschil tussen een Vaardigheid / Skill en een Specialisatie / Perk. Het effect van een Vaardigheid / Skill kan je meteen merken (elke % dat de vaardigheid omhoog gaat doet de vaardigheid het iets beter), terwijl bij een Specialisatie / Perk het effect pas te zien is als deze op 100% is.

Er zijn verschillende soorten vaardigheden / skills die je de bemmaningsleden kan trainen. Sommige vaardigheden kan ieder bemmaningslid doen en sommige zijn uniek voor elk bemmaningslid.

De volgende vaardigheden zijn voor ieder bemmaningslid te trainen:

Van deze 4 vaardigheden vind ik er maar 3 nuttig. Deze zijn :Repair, Camouflage en Brothers in Arms. De Firefighting is eigenlijk alleen maar handig als je continu in brand gestoken wordt, wat ik niet heb.

Brothers in Arms probeer ik als 2e of 3e skill te doen (ligt eraan welke tank het is). Camouflage komt als 1e of 2e (met 6th sense voor de commandant, deze traint Camouflage dan als 3e skill). Repair komt meestal als 3e, 4e of 5e skill. Maar op sommige tanks heb ik het als 2e (heavy tanks bijvoorbeeld).

Deze vaardigheden zijn uniek voor de Commandant / Commander:

Van deze 5 vaardigheden is Sixth Sense een must voor elke tank (je weet anders niet of iemand jou gezien heeft). Recon verbetert je zicht en is ook aan te raden. Mentor raad ik alleen aan als je een tank van plan bent om te houden en pas als 4e of 5e vaardigheid te nemen (er zijn nuttigere vaardigheden dan Mentor).Eagle Eye is en Jack of All Trades vind ik zelf nutteloos. Gebruik ze alleen als je niets meer anders kan doen (behalve Firefighting.).

Deze vaardigheden zijn uniek voor de Schutter / Gunner:

Van deze 4 vaardigheden is Snap Shot een must. (je accuratie wordt beter als de koepel draait) en wordt vaak gebruikt in combinatie met Smooth Ride. Armorer zorgt ervoor dat als je kanon beschadigt is, je accurater kan schieten. Met Deadeye zorg je ervoor dat je iets beter vijandelijke modules kan beschadigen. Designated target vind ik zelf nutteloos omdat je een vijand iets langer kan zien en ik het niet nuttig genoeg vindt.

Deze vaardigheden zijn uniek voor de Bestuurder / Driver:

Van deze 5 vaardigheden is Smooth Ride een must. (je accuratie wordt beter als je rijdt) en wordt vaak gebruikt in combinatie met Snap Shot. Clutch Braking is ook een handige vaardigheid, omdat je hierdoor sneller je tank kan draaien (voorral handig met tank jagers en arty). Offroad Driving gebruik ik ook regelmatig omdat dit de terrein weerstand vermindert en je dus sneller kan rijden. Controlled Impact gebruik ik bijna nooit. Dit komt omdat deze vaardigheid handig is voor rammen. (ik heb dat ik af ten toe ram, maar weinig). Preventative Maintenance zou ik alleen (net als Firefighting) aanraden als je tank snel in de vik vliegt.

Deze vaardigheden zijn uniek voor de Lader / Loader:

Van deze 3 vaardigheden gebruik ik meestal Adrenaline Rush. Deze perk zorgt ervoor dat als je minder dan 10% van je hp hebt, je 9,1% sneller schiet. Safe Storage zorgt ervoor dat je dat je ammo rack (munitie opslag) meer kan hebben. Deze gebruik ik meestal als 2de, net als Intuition. Intuition zorgt ervoor dat je sneller van type kogels kan wisselen. Maar dan moet je wel zelf de andere soort kogel selecteren.

Deze vaardigheden zijn uniek voor de Radio officier / Raidioman:

Van deze 4 vaardigheden gebruik is Situational Awareness het meeste. Deze skill heeft bijna hetzelfde effect als Recon, maar wisselt iets meer view range om voor niet extra zicht als je perioscoop kapot is.Signal Boosting verhoogt je eigen radio range en Relaying verhoogt de radio range van vriendelijke tanks in jou omgeving. Call for Vengeance zorgt ervoor dat als je tank kapot gaat, je nog 2 seconden de vijand kan laten zien. Net als Designated target vind ik dit zelf nutteloos omdat ik het effect hiervan niet nuttig genoeg vindt.

Home