Beginners Guide

Op deze pagina ga ik uitleggen hoe je als beginnende speler een leuke ervaring krijgt in World of Tanks.

De Tutorial in World of Tanks

.

Als je net begint met het spel krijg je de mogelijkheid om de tutorial te spelen. Hierbij speel je met een tank en doe je bepaalde opdrachten zodat je erachter komt hoe het spel werkt. Als beginnende raadt ik dit aan zodat je dit onder de knie krijgt.

Zodra je deze training hebt voltooid, weet je in grote lijnen hoe het spel werkt. Natuurlijk kan je niet alles via de tutorial doen en moet je sommige dingen ervaren.

Welke tank ga ik nou grinden?

In het begin van het spel heb je de meeste keuzes om te beginnen met light tanks. Deze light tanks zijn eigenlijk all-around tanks, tenslotte heeft elke tank unieke karakistieken. Namate je bij de middentiers komt (IV t/m VI) komen de mediums en de heavies in het spel.

Of je vanuit jezelf het spel begint of dit via een vriend te horen krijgt om te spelen, bedenk wat je leuk vind aan tanks. Wil je goede gun depressie of maakt het je niets uit? Vind je mobiliteit belangrijk of niet? Wil je een groot kanon met veel schade en een lange reload of juist een klein kanon met snelle reload?.

Al deze keuzes bepalen welk land je kiest, welke type tank en tot welke tier je wil spelen. (natuurlijk wil iedereen een tier X, maar niet iedereen vind het even belangrijk).

Een tip: Als je het spel speelt via een vriend en deze vriend zegt: ga naar deze tank grinden, die is super goed (waarbij deze een tank is die deze vriend leuk vind), probeer dan eerst deze tank op een ander account of op de testserver. Het zou zonde zijn om met tanks te spelen waarmee jij niet overweg kan. Indien dit blijkt: Ga een andere lijn pakken van dezelfde klasse en indien dit niet als oplossing is, probeer een andere klasse. Zolang jij maar een tank vind waar jij fijn mee speelt. Tenslotte kan jij alleen effectief zien met welke tanks je overweg kan.

Er zullen genoeg tanks zijn waarmee je niet overweg kan. Vermijd deze in het begin en kom er later op terug. Misschien dat als je bepaalde leuke tanks speelt, je een niet leuke tank ook leuk gaat vinden. Soms kan het zijn dat je een tank blijvend niet leuk vind, of deze niet bij je speelstijl past. Vermijd deze tank. Het heeft geen nut om dit soort tanks te spelen.

Er zijn mensen die alleen maar met een bepaald type tank spelen. Of juist een type tank vermijden. Wees niet bang om een keuze te maken een bepaalde soort tank niet te spelen.

Toen ik met het spel begon, wilde ik de Maus hebben (toen die nog op de plek was waar nu de Panzerkampfwagen VII is.) en ben ik meteen naar die tank gegaan. Toen ik in de tier 9 was (VK 45.02 B) kreeg ik te horen dat mijn clan liever niet een Maus in hun clan wilde. Iedereen het tenslotte een IS-7. Het heeft toen een hele lange tijd gekost (een jaar of 2 รก 3) voordat ik uberhaupt weer een tier 9 wilde hebben. Met ongeveer 30k potjes heb ik pas mijn eerste tier 10 binnengehaald. Onderussen heb ik 4 tier 10 en 9 tier 9 tanks. Met deze tier 9 tanks speel ik weinig omdat je er grote verliezen mee kunt maken. Mijn favoriete tiers liggen ook rond de tier 5-8.

Voor elke beginnende speler in Wot wil ik 1 grote tip meegeven. Bouw je tiers langzamerhand op en stop richting de tier 8. Tot tier 8 kan je nog allerlei leuke dingen doen met je tanks (team battles, strongholds etc.)en met tier 10 ben je eigenlijk alleen maar bezig met Clan Wars. Wat mij betreft ga je meteen naar een tier X, maar ik deed het niet en zou het ook niet snel een 2de keer doen.

Home