Statistieken in World of Tanks.

Elke tank in het spel heeft zijn eigen statistieken. Op deze pagina kom je meer te weten over de statistieken die je in de garage ziet.

Let op: Dit gaat over de statistieken die je aan de rechterkant ziet in je garage, niet de statistieken van de speler zelf.

Statistieken

In de garage, op de rechterkant van het scherm staan de statistieken van je tank. Deze kan je onderverdelen in de volgende tabbladen:

In deze onderdelen kan je alle gegevens vinden over je tank. Als je op een item gaat staan, dan kan je zien wat je qua Equipment en Skills kunt gebruiken om het bepaalde item te verbeteren.Hieronder zie je wat je kan verwachten van alle onderdelen:

Firepower / Vuurkracht

Dit is het belangrijkste van je tank. Hoe hoger het getal, des te beter het is. Hierin vind je de maximale en minimale penetratie en schade van het kanon, de reload van het kanon, de Rate of Fire van het kanon, de koepeldraaisnelheid en verder alles wat met je kanon te maken heeft.

Survivability / Overleefbaarheid

Hier kan je zien wat the armor en hp van je tank is. Hoe hoger het getal, des te langer je kan overleven. Heavy tanks hebben de meeste punten hier, dan mediums en lights onderaan. Td's zitten rond de medium tanks en artillerie rond de light tanks.

Mobilitiy / Mobiliteit

Dit is de plek waar je kan zien hoe mobiel je tank is. Je ziet hier het gewicht van de tank, de sterkte van de motor, de topsnelheid van de tank en de draaisnelheid van de tank. De hp/t laat zien hoe makkelijk je de topsnelheid van je tank kan halen.

Concealment / Verborgenheid

Hier kan je zien hoe goed de camouflage van je tank is. De eerste regel laat zien hoe goed de camouflage is als je stilstaat en de tweede regel laat de camouflage zien als je rijd. Het eerste getal laat zien hoe goed de camouflage als je niet schiet en het tweede getal laat zien hoe goed je camouflage is als je net geschoten hebt. Hoe hoger al deze getallen zijn, des te moeilijker kan de vijand jou spotten.

Spotting / Verkenning

Onder dit tabblad staan 2 verschillende dingen, maar toch 2 gelijke dingen. De eerste regel gaat over hoe goed jij iemand kan spotten. Hoe hoger dit getal, des te verder en beter kan jij een vijandelijke tank spotten. De tweede regel gaat over de radio van de tank. Een radio word gebruikt om informatie aan elkaar door te geven.

Een voorbeeldsituatie: Speler A staat met een tank op een klassieke spotlocatie en spot op een gegeven moment speler B omdat speler B in het zichtbereik van speler A komt. Speler A geeft met zijn radio de locatie van speler B door aan speler C, zodat speler C op de tank van speler B kan schieten zonder dat speler B de tank speler C ziet.

In World of Tanks kan je maximaal 445 meter zien. Het is mogelijk om hier overheen te gaan. Maar wat gebeurt er met al die extra meters zicht die je krijgt? Deze meters worden gebruikt om beter tanks te zien die camouflage hebben. Camouflage zorgt er tenslotte voor dat je niet gezien wordt. Home