Een Clan in World of Tanks

Er zijn vast wel mensen die weten wat een Clan is, maar er zullen er ook wel een hoop zijn die niet weten wat een clan is. Wat is een clan precies en wat voor functies biedt het boven solo spelen?

Wat is een Clan?

Voor de mensen die niet weten wat een clan is, een clan kan je vergelijken met een gemiddeld bedrijf. Je hebt verschillende functies in een clan, net als je verschillende functies hebt in een bedrijf. Samen spelen is leuker dan alleen, hoewel iedereen wel eens behoefte heeft om alleen te spelen. In een clan kan je met een vast aantal spelers samenspelen

Functies in een clan

Net als in een bedrijf zijn er een aantal functies in een clan. In de tabel hieronder worden de belangrijkste personen van een clan vergeleken met die van een bedrijf.

Functie bedrijf Functie clan
Directeur Commandant
Recruiter Recrutier
Activiteitenleider Field Commander
Werknemer Private
Stagaire Recruit
Het verschil bij de recruiter (aangezien dit bij allebei zo wordt genoemd), is dat de recruiter van het bedrijf op zoek is naar nieuwe mogelijke werknemers en de recruiter van een clan op zoek is naar nieuwe mogelijke clanleden.

Er zijn nog wel meer functies die je kan hebben, maar dit zijn de belangrijkste.

Wat ook een zeer belangrijke functie is in World of Tanks is de Field Commander. Deze persoon verteld in een team battle en stronghold wat de taktiek gaat zijn. Zonder een field commander verloopt zo'n gevecht meestal minder goed dan met field commander.

Soorten Clans

In World of tanks heb je allerlei soorten clans. Clans varieren is taal, aantal leden, activiteit, etc. Wat ongeveer elke clan wel als gemeenschappelijk iets heeft, is dat het iets vraagt van de speler. Indien je niet doet wat er gevraagd is, kan het zijn dat je uit de clan wordt gegooit. De les die je hebt geleerd: In deze clan vragen ze eisen waar ik nog niet aan voldoe of aan wil voldoen. Ik heb bijvoorbeeld een clan gehad waarbij je perse op Teamspeak (communicatie programma, gratis down te loaden) moest. Dit werkte niet en ik besloot toen zelf uit te clan te gaan.

Waarom in een clan en niet solo?

In het begin speel je het spel en ben je clanloos. Op een gegeven moment leer je mensen kennen in het spel waarmee je soms samen speelt. (Zie Peloton voor meer informatie over samen spelen). Een clan bied allemaal leuke dingen die je niet kan krijgen als je solo blijft spelen. Voorbeelden hiervan: Strongholds, Team Battle, Clan Wars (met leuke beloningen) en nog veel meer. Uiteindelijk besluit je vanwege deze leuke voordelen om in een clan te gaan. Maar hoe zorg je ervoor dat je in een clan komt? En naar welke clan wil je gaan? Daarvoor heb ik hier een mooi stappenplan gemaakt:

  1. Log in op de website met je inloggegevens. De website varieert met de server waar je op speelt.
  2. Indien je de naam van de clan waar je heen wil weet, ga ja naar die pagina. Indien je het niet weet vraag je het.
  3. Op de pagina van de clan staat een knop met "aanmelden voor de clan" (of hoe je het ook ziet). Druk hierop.
  4. Je krijgt te zien wat de clan vraagt qua eisen. Als je zelf akkoord gaat met deze eisen kan je eventueel nog een stukje tekst typen waarom jij in de clan wil.
  5. Druk op accepteren. De commandant of recruiter accepteert je uitnodiging.

Mijn clan, HA-CL

Zelf zit ik in de clan HA-CL. (zie het logo hierboven) HA-CL staat voor "Happy Clan Nederland en Belgie". Ik zit hier nu ongeveer anderhalf jaar in en maak onderdeel uit van de staff van de clan. Als een gewoon potje niet meer leuk is, dan zorgen de klikplatoons (Zie Peloton voor meer informatie over samen spelen) voor veel plezier.

Tenslotte

Als je niet in een clan wil spelen, waarom speel je dan een multiplayer game? Dan kan je net zo goed een spel doen waarbij je single player kan spelen.

Home