Peloton / Platoon

Iedereen is wel bekend met de term peloton / platoon. Samenspelen met 2 of 3 spelers en makkelijker een potje kunnen beinvoeden. Maar wist je dat er ook bonussen te krijgen zijn als je in peloton gaat? Als iedereen in het peloton dezelfde tier pakt, krijg je extra bonus in XP:

Sinds 9.19 kan je nog maar met 1 arty in peloton gaan. Als je in dit geval met meerdere arties van dezelfde clan bij elkaar wil komen, moet je minstens 2 pelotons hebben die elk 1 arty hebben. Maar met 2 arties kom je meestal tegenover elkaar, ipv bij elkaar. Als Wargaming er voor zou zorgen dat iedereen met 2 arties in peloton kan, heb ik (en veel andere spelers) meer zin om het spel te spelen.

Clickplatoon

Wat is een clickplatoon en wat maakt het anders dan een normaal platoon?

Bij een clickplatoon vorm je met minimaal 4 spelers (maximaal zoveel je wil) minstens 2 platoons. Indien je met platoons gaat clikken, heb je de grootste kans om bij ekaar te komen, als elk peloton uit evenveel spelers bestaat.

De procedure van het klikken gaat zo:

  • Vorm verschillende pelotons
  • Een van de mensen telt af. Bijvoorbeeld: 3...2...1...klik
  • De peloton leiders op de grote rode knop, zodra de persoon die aftelt klik, start, go etc. zegt.
  • De bedoeling van op deze manier in peloton gaan is dat je tegenover of bij elkaar komt. En probeer, indien je tegenover je maatjes komt, maar met je peloton maatjes te overleggen wat je gaat doen (niet altijd makkelijk), zonder dat het andere peloton hier op kan inspelen. Op deze manier spelen brengt een hoop lol met zich mee omdat je natuurlijk je eigen clanmaten wil afschieten.

    Home