De tanks klasses van het spel

In world of tanks heb je 5 type tanks:

Elk van de verchillende klasses hebben voor- en nadelen ten opzichte van de andere types. Hieronder kan je rustig lezen welk voordeel en nadeel ze hebben. De voordelen en nadelen laten ook zien voor welke rol ze geschikt zijn.

SPG / Artillerie

Dit is een unieke klasse opzich. In tegenstelling tot de ander type tanks, kunnen artillerie over obstakels heenschieten. Verder hebben ze de zwaarste kalibers die er beschikbaar zijn. De zware kanonnen van deze tanks schieten alleen maar HE en hebben en grote splash, wat als voordeel geeft dat je een tank niet hoeft te raken of genoeg penetratie hoeft te hebben om flink pijn te doen. Maar spelen met artillerie brengt ook nadelen met zich mee. Je hebt slecht zicht en verwaarloosbaar armor. Het is dus ook belangrijk dat je de minimap goed in de gaten houd, zeker als je artillerie weinig mobiliteit heeft.

Ondersteun je team met je zware kaliber en beweeg na elk schot een aantal meter om niet door een vijandelijke art neergeschoten te worden. De kogels van de artillerie zijn namelijk te zien door een andere artillerie. Ze zijn de makkelijkste klasse om mee te spelen. Hou er wel rekening mee dat als je gaat spelen met deze klasse je geen "sniper view" hebt met de shift knop, maar een "birds-eye view" hebt. Een gun rammer is een must voor een artilliespeler, maar een camouflagenet wordt ook erg aangeraden.

Kort gezegd:

Light Tanks / Lichte Tanks

Deze klasse gebruikt hun mobiliteit als armor, aangezien de meeste lichte tanks bijna niets kunnen hebben. Ze hebben echter wel het beste zicht en de beste camouflage van alle klasses en zijn in eerste instantie bedoelt als spotters. Er zijn 2 manieren van spotten: Actief en Passief. Sommige lichte tanks zijn goed in actief scouten en sommigen zijn beter in passief scouten. Deze tanks houden van het open veld, zodat ze maximaal gebruik kunnen maken van hun zichtbereik.

Actief scouten houdt in dat je geen seconde stil staat en bijvoorbeeld de hele tijd rondjes, of achtjes rijdt om de vijand in het licht te houden. Bij actief scouten kan je het beste een Coatic Optics bij je hebben

Passief scouten houdt in dat je in een bosje gaat staan en gaat wachten tot er vijanden in je zichtbereik komen. Het is hier belangrijk dat je niet beweegt, maar vooral niet schiet. Bij passief scouten kan je het beste een binoculairs en camouflagenet bij je hebben.

Kort gezegd:

Medium Tanks / Middelzware Tanks

Deze klasse zit tussen de lichte en zware tanks in. Ze zijn ook bedoelt om verschillende rollen te doen, dat aan de situatie ligt. Flank zware tanks, ram en dood lichte tanks of ondersteun de heavies in hun brawl. Ze overleven langer dan de lichte tanks, maar gaan sneller dood door zware tanks. Medium tanks zijn ook een van mijn favoriete klasses, omdat ze alle rollen redelijk kunnen doen.

Kort gezegd:

Heavy Tanks / Zware Tanks

Dez tanks voelen zich het fijnste in een lekker drukke stad met weinig mogelijkheden om te flanken. Ze houden ook heel veel van om te brawlen. Een open map is bijna een nachtmerrie voor deze tanks, omdat hier meestal worden weggeschoten voordat ze iets kunnen doen. Voor deze tanks (en zeker de zwaarste varianten), zou ik een spall liner gebruiken, zodat je minder last hebt van artillerie. Een doorloader is ook slim, omdat ze meestal een lange herlaadtijd hebben.

Kort gezegd:

Tank Destroyers / Tankjagers

Een klassieke Tankjager heeft de volgende kenmerken: Geen koepel, geweldige kanonnen met zeer goede penetratie, prachitg frontaal armor en waardeloos armor aan de zijkant of achterkant. Maar er zijn tegenwoordig hele andere soorten tankjagers bij gekomen. Zo heb je verschilende tankjagers met een koepel, die je als een zware of middelzware tank kan spelen en deze ook van dichtbij kan ondersteunen. De Britten hebben nog een "Very Heavy Slow Fast Firing" TD lijn met tankjagers die overal goed bepantserd zijn, langzaam zijn, maar zeer snel schietende kanonnen hebben.

Verder staat een klassieke Tankjager achter een bosje te wachten, om te hopen dat de vijand dom genoeg is om deze tankjager frontaal aan te vallen. Een camouflagenet is zeer belangrijk op deze klasse, net als en doorlader.

De Zweedse tankjagers hebben een speciale modus genaamd "Siege Mode". Als zo'n Zweedse tankjager in deze modus is, schiet de tank zeer nauwkeurige, ten kosten van mobiliteit. Als de tank uit "Siege Mode" gaat, heb je geweldige mobiliteit (zowel vooruit als achteruit), ten kosten van je kanon. Het kost een paar seconden om te wisselen van en naar "Siege mode", dus plan dit goed van te voren. De Tanks die dit hebben zijn: Strv S1, UDES 03, Strv 103, Strv 103B.

Kort gezegd:

Home