De Landen van het spel

In world of tanks heb je de volgende Landen:Amerika

Over het algemeen zijn Amerikaanse tanks "Jack-of-All-Trades", en missen een specifieke specializatie. Ze doen het goed in een hulldown positie, hebben goed zicht en goede terrein weerstand. Hun kanonnen hebben redelijke penetratie, accuratie en schade per schot voor hun tier. De tanks zijn een maatje groter dan die van andere landen, maar veel tanks delen dezelde modules, waardoor de grind op een tank makkelijk is.

LT: Deze tanks kunnen goed de rol als flanker of scout op zich nemen en hebben een hoge topsnelheid en hoge ROF. Het zijn echter grote tanks, waardoor ze makkelijk doelwit zijn voor vijanden.

MT: Deze tanks hebben bovengemiddeld zichtbereik en zijn meer bedoelt voor de ondersteuning van vriendelijke tanks, dan die van andere landen.

HT: Deze tanks hebben een licht bepantserde hull en een sterke koepel en goede gun depression waardoor ze goed zijn in hulldowown. Ze hebben ze goede mobiliteit om in deze positie te komen.Hun kanonnen zijn redelijk, maar lopen achter op de kanonnen van andere landen.

TD: Deze tanks splitsen op lage tiers in 2 soorten: de koepel TD's en de koepelloze TD's. De eerste van deze twee hebben goede mobiliteit voor minder armor, terwijl de 2de juist armor heeft en weinig mobiliteit. De 2 lijnen delen hun kanonnen, waardoor het makkelijk wordt om te lijnen te grinden, als je eenmaal met een lijn begonnen bent.

SPG: Bij deze artilerie draait alles om vuurkracht, splash en brede gun arcs. Ze hebben de meest zware kanonnen en de meest mobiele artillerie voor hun kaliber. Het nadeel van deze artillerielijn is de lange miktijd op de kanonnen.

China

Over het algemeen hebben Chineze tanks goede camouflage en sloped armor, maar hebben last van zeer slechte gun depressie.

LT: De lichte tanks zijn snel en mobiel en hebben goede penetratie en alpha. Hun speelwijze is richting medium tanks, maar het armor van deze lichte tanks onderscheidt ze van de medium tanks.

MT: Deze tanks spelen zoals de Russische middelzware tanks. Op de hogere tier krijgen ze zwaardere kanonnen dan hun Russische varianten, waardoor ze beter zijn in een brawl.

HT: Deze tanks spelen zoals de Russische zware tanks, met goed frontaal armor en acceleratie en schieten sneller dan hun Russiche varianten. Deze lijn kan je het beste vergelijken met de IS -> IS-3 -> T-10 -> Object 277.

TD: In de lagere tiers veroverde tankjagers. Rond de middentiers beginnen de Chinezen te lijken op hun Russische derp lijn variant, maar dan is de selectie van de kanonnen bijd de Chinezen 1 tier hoger dan bij de Russen.

Duitsland

Over het algemeen hebben Duitse tanks accurate kanonnen met lichtere kalibers en een hogere ROF. De tanks zijn allemaal erg gespecialiseerd en dus is het belangrijk dat je van te weet welke rol je tank heeft. Verder hebben Duitse tanks meer hit points en zijn ze zwarder in vergelijking met de andere landen en

LT: Deze tanks wegen over het algemeen meer dan die van andere landen, waardoor je makkelijker kan rammen. Rond tier 7 verandert de speelstijl als "zware goed gepantserde lichte tank" naar "lichte sniper tank

MT: De Duitse middelzware tanks zijn over het algemeen sniper tanks met hun accurate kanonnen. Vanaf de midtiers splitsen er 2 medium lijnen: De Panther/E50 lijn en de Daimler-Benz/Leopard lijn. De Panther lijn heeft goede frontale armor met de meest accurate kanonnen die er zijn, maar mist echte mobiliteit om te flanken. De Leopard lijn heeft ook accurate kanonnen, maar heeft de mobiliteit om te flanken en kan ook meer als flanker gebruikt worden.

HT: Deze zware Duitsers zijn het beste te gebruiken als meatshields, dankzij de hoge hit points en het zeer goede bepantsering. Het is echter wel belangrijk dat je de tanks schuin zet, zodat ze moeilijker door je heen komt. Duitse heavies zijn over het algemeen de zwaarste heavies die er zijn (met uitzonering van Japanners).

TD: Net als bij de Amerikaanse tanks, splitsen deze in 2 soorten. De ene lijn is de jagdpanzer lijn met goede camouflage en goede bepantsering, naarmate de tiers hoger worden. De andere TD lijn is de waffentrager lijn met tanks die niets kunnen hebben, maar zwaardere kanonnen hebben om dit te compenseren.

SPG: Bij deze artilerie draait het om de accuratie, maar hebben last van een smalle gun arc. tot de midtiers zijn het nog mobiele artillerie de makkelijk van plek kunnen wisselen. Echter verlies je de mobiliteit zodra je rond tier 8 komt, maar in ruil voor slechtere mobiele, kijg je zwaardere kanonnen.

Frankrijk

Op de lagere tiers is Frankrijk kenmerkend vanwege het hoge armor en weinig mobiliteit. Op de hogere tiers wordt dit omgewisseld en hebben de tanks goede mobiliteit en weinig armor. elke tier 10 (op de AMX 30B en de AMX M4 mle 54 na), hebben een autoloader.

LT: Op de lagere tiers hebben deze tanks veel armor en redelijke kanonnen. Vanaf tier 5 wordt het armor omgewisseld door mobiliteit en vanaf tier 6 hebben de lichte tanks autoloaders waardoor het dodelijke hit-and-run tanks worden

MT: Ook op de lagere tiers hebben deze tanks veel armor en weinig mobiliteit. In de toptiers worden dit net als de light tanks hit-and-run tanks met de batchat 25t als waarschijnlijk meest bekende tank.

HT: Op de lagere tiers hebben deze tanks veel armor, maar uiteindelijk gaat ook deze lijn zich focussen op mobiliteit. Vanaf tier 8 hebben de AMX 50 tanks een autoloader terwijl de andere heavy tanks dat niet hebben.

TD: De tankjagers hebben door de hele lijn heen goede kanonnen, waarvan de top 3 een autoloader heeft. Het armor wordt alleen beter aan de voorkant, dus deze tanks blijven kwetsbaar voor flankers. Echter zijn deze TD's wel mobieler dan die van andere landen.

SPG: Bij deze artillerie draait alles om goede accurate (beter dan de Duitsers), snel kunnen mikken en schieten. Verder zijn ze ook de meest mobiele artillerie van het hele spel, waardoor je makkelijk kan bewegen door het level. Echter hebben Franse artillerie last van lage alpha en penetratie per schot. De tier 9 en 10 van deze lijn hebben een koepel, waardoor je deze tanks als een effectieve TD kan gebruiken.

Groot Britannie

In de lagere tiers is Groot Britannie kenmerkend aan het feit dat de tanks weinig armor hebben en goede kanonnen. In de hogere tiers worden het meer support tanks die je op de zelfde manier kan spelen als de Amerikaanse top tier tanks. De Fransen hebben en uniek iets wat de andere landen niet hebben: Armored Vehicles.

AV: Deze tanks hebben de hoogste mobiliteit en hoogste top speed van alle tanks in het spel. Verder hebben deze tanks (vanaf tier 7) 2 modes waarin ze kunnen rijden: Rapid mode en Normal mode. Bij de eerste mode kan de tank heel snel,maar draait deze moeilijk. In de tweede mode kan de tank heel snel sturen, maar niet zo snel als in Rapid Mode.

LT: Deze tanks zijn oorspronkelijk gebouwd als gevechtstanks, met de camouflage het enige is wat ze onderscheid van middelzware tanks

MT: Op de lage tiers beginnen ze als ondersteuning voor infanterie met weinig armor en mobiliteit, maar goede kanonnen. Rond de midtiers worden het tanks met snelvurende kanonnen, de Cruiser tanks, zoals de Cromwell en uiteidelijk worden het universele tanks, de Centurion tanks, met goede mobiliteit en accuratie.

HT: Op de midtiers beginnen net als de middelzware tanks als ondersteuning voor de infanterie. In de hogere tiers worden het meer ondersteuning tanks om de zwaardere tanks te ondersteunen met hun hoge DPM.

TD: Deze kan je net als de Amerikaanse tanks onderverdelen in 2 soorten: de Assault Tanks zonder koepel en de Gun Carriers met koepel. De Assault Tanks zijn kenbaar vanwege hun erg hoge DPM en snelschietende kanonnen. Verder zijn ze ook heel erg bepantserd, waardoor ze veel kunnen hebben. De Gun Carriers hebben vergelijkbaar met de waffentrager lijn bij de Duitsers, weinig armor en goede kanonnen. Echter hebben de Gun Carriers, ten opzichte van de waffentrager allemaal een koepel waardoor ze als medium tanks kunnen spelen, zoals de Amerikaanse TD lijn met een koepel.

SPG: Kenmerkend aan deze artillerie is dat ze brede gun arcs hebben (meer dan Amerikaanse artilerie), maar een korter bereik. In de lage tiers zijn het kleine artillerie met lichte kanonnen, terwijl de top tier artillerie goede kanonnen heeft met een superstructure en redelijke camo en mobiliteit.

Italie

Over het algemeen hebben de Italiaanse tanks goede bescherming, maar weinig mobiliteit. Op de hogere tiers komt er een uniek iets kijken: een autoreloader, dat een mix is tussen een autoloader en een normaal kanon

LT: Deze hebben goede bescherming en weinig mobiliteit.

MT: Op de lage tot midtiers hebben deze tanks nog lage mobiliteit. Op de hogere tiers worden deze tanks mobieler en maken gebruik van de autoreloader, dat uniek is voor Italie.

Japan

Over het algemeen hebben Japanse tanks goede gundepressie en goede vuurkracht.

LT: Deze zijn kenmerkend aan hun goede snelheid en mobiliteit, maar hebben slecht armor

MT: Op de lagere tiers hebben deze tanks extra vuurkracht en flexibiliteit ten opzichte van de lichte tanks. Op de hogere tiers worden de tanks meer mobiel en hebben ze bovengemiddeld hit points. Het armor op deze tanks is redelijk.

HT: Net als de Lichte en middelzware tanks hebben deze slecht armor. Ze hebben echter ook slechte mobiliteit. Op de hogere tiers behouden ze hun slechte mobiliteit. Ze hebben goed, maar vlak armor en hebben vanaf tier 6 de mogelijkheid om een derp gun te monteren. De midtiers hebben minikoepeltjes op de voorkant zitten, die de gun depressie erg beperken.

Polen

Over het algemeen hebben Poolse tanks hoge alpha en armor, ten koste van mobiliteit en lage ROF.Verder heeft elke Poolse tank de letter TP in hun naam.

LT: Deze tanks hebben hard schietende kanonnen voor hun tier met goede penetratie.

MT: Deze hebben goede kanonnen en gun depressie voor hun tier Beide tanks hebben last van een slechte stock grind. De tier 5 heeft goede mobiliteit en waardeloos armor terwijl de tier 6 goed armor heeft en waardeloze mobiliteit

HT: Pak een Russische IS, IS-3 etc. tank en geef deze meer gun depressie, en lever wat mobiliteit in en je hebt een Poolse Heavy Tank. De tier 7 is meer een heavy medium zoals de VK4502A van de Duitsers.

Rusland

Over het algemeen hebben Russische tanks dat ze goede mobiliteit hebben en armor, ten koste van gun depressie.

LT: Hier vind je de snelste tanks met een klein profiel. Tegen de hogere tiers hebben ze de meeste armor van hun tier van hun klasse.

MT: Deze tanks zijn snel en goede mobiliteit en de meeste tanks zijn "Jack-of-All-Trades". Over het algemen hebben ze slechte gun depressie, maar wel sterke frontale koepels. Vanaf de midtiers splitsen de middelzware tanks in 2 lijnen: Een met een koepel op de voorkant of midden en de andere met een koepel op de achterkant. De eerste lijn heeft redelijke kanonnen en het onderstel zorgt voor meer flexibiliteit. De tweede lijn heeft meer vuurkracht, ten koste van minder gun depressie

HT: In de heavy lijn zijn er 2 volledige lijnen en 3 sublijntjes. De eerste volledige lijn is de IS lijn, met als tier 10 de IS-7. Deze lijn bestaat uit mobiliteit met goed armor. Na tier 7 splitst deze lijn zich met als tier 10 de Object 705A. Deze heavy tanks hebben allemaal een koepel op de achterkant zitten met zware kanonnen. Na tier 8 splist deze lijn zich af naar de tier 10 Object 277, een heavy tank die nog meer focust op mobiliteit dan de IS-7. De andere volledige lijn De andere volledige lijn is de KV lijn die uitkomt bij tier 10, de IS-4. Deze lijn is meer gefocust op armor, wat ten koste gaat van de mobiliteit. Na tier 7 splist deze lijn zich richting ST-II. Deze heavy tanks hebben als unieke eigenschap dat ze 2 kanonnen hebben (in tegenstelling tot elke andere tank), die ze tegelijkertijd kunnen gebruiken, of apart van elkaar.

TD: Tot de midtiers hebben deze tanks goede camouflage en goede kanonnen. Halverwege de midtiers splitsen de TD lijnen zich in 2 lijnen: De Alpha Object 268 lijn en de Assault Object 268 v4 lijn. De eerste lijn focust zich op Alpha, maar heeft last van mobiliteit en zichtbereik. De tweede lijn focust zich op armor op de voorkant,superstructures op de achterkant, waardoor deze tanks een totaal andere speelstijl hebben dan de andere Russische TD's.

SPG: Bij deze artillerie draait het om hoog kunnen shieten veel schade doen. Richting de hogere tiers krijgen ze last van smalle gun arcs (smaller dan de Duitse toptiers) en slechte accurate en mobiliteit. Bij de tier 10 komt de accuratie weer terug.

Tsjechie

Over het algemeen hebben Tsjechische tanks goede mobiliteit, ten koste van armor.

LT: Deze tanks zijn langzamer dan die van andere landen en hebben redelijk armor en goede vuurkracht.

MT: Deze tanks zijn erg snel met goede kanonnen en weinig armor. De Skoda T25, Skoda T50 en TVO 50/51 hebben een autoloader voor meer flexibiliteit. Het grote probleem met deze tanks is dat de eerste set rupsbanden weinig kunnen dragen en dat hierdoor de grind langer wordt.

Zweden

Over het algemeen hebben Zweedse tanks goede gun depressie en goede kanonnen.

LT: De light tanks hebben een mooie balans tussen de verschillende statistieken.

MT: Deze medium tanks hebben de beste gun depressie van elke medium tank, met -15, waardoor ze uitstekend zijn in hulldown. De toptiers hebben speciale rupsbanden, waardoor deze tanks als ze langzaam rijden meer van hun gun depressie en gun elevation gebruik kunnen maken. Verder hebben deze toptier medium tank slecht standaard armor, maar door de hoek van de armor, kan het nog best effectief zijn.

HT: Deze heavy tanks hebben allemaal een autoloader, een sterke koepel en zeer goede gun depressie.

TD: Op de lagere tiers hebben ze goede kanonnen en redelijke mobiliteit, maar slecht armor. Op de midtiers worden het snipers met goede gun depressie en redelijke kanonnen. Op de top tiers hebben de tanks 2 modussen waarin ze spelen: "Travel mode" en "Siege mode". Als je in de Travel mode bent, heb je uitstekene mobiliteit, maar heeft schieten geen zin, omdat je 99% van de tijd je kogels mist. In Siege mode heb je slechte mobiliteit, maar kan je perfect schieten zonder problemen.

Home