De verschillende soorten Munitie

Elke tank, TD en artillerie heeft in het spel kogels waarmee ze schieten. De penetratie die de kogels doen hangt van van de soort kogel ( zie standaard of premium) en de schade die de kogel doet hangt af van het type kogel. (zie type kogel)

Standaard kogels en premium munitie

In het spel heb je 2 soorten munitie. Je hebt de standaard munitie en de premium munitie. De standaard munitie koop je met credits en de premium munitie kan je kopen met credits, maar deze zijn een stuk duurder. Premium munitie heeft als voordeel dat je meer penetratie hebt, waardoor je niet op weakspots hoeft te mikken bij de vijand.

Standaard munitie wordt het meeste gebruikt in het spel. Zelf gebruik ik deze munitie ook het vaakste. Premium munitie word veel door een Unicorn (een zeer goede speler) gebruikt, maar tegenwoordig zie ik mensen niet eens meer nadenken voordat ze die 2 (de knop voor premium munitie) indrukken. Zelf gebruik ik premium munitie vrij weinig omdat ik meestal tanks aan het flanken ben als ik ze aan het raken ben. Mijn favoriete tanks zijn ook tanks die snel genoeg zijn om te flanken.

De verschillende type kogels

ALs we in het spel kjken naar de type kogels, dan kunnen we deze onderverdelen in 5 soorten. Dit zijn ze op een rijtje:

AP

Wat is het voor soort kogel?

De standaard kogel voor de meeste tanks. Het is de meest bekende en meest gebruikte kogel in het spel. Er zijn sommige tanks (Japanse lagere tot midtiers) die deze type kogel ook als premium kogel hebben.

Wanneer gebruik je deze kogel?

Deze kogel gebruik ik 9 van de 10 keer. Die 1e keer dat ik het niet gebruik is als ik geen mogelijkheid heb om te flanken. Die ene kogel is dan goud (APCR/HEAT/HESH).

Terug naar boven

APCR

Wat is het voor soort kogel?

Deze kogel komt in een premium variant en een standaard variant. De lagere tier tanks (1-8) hebben meestal APCR als premium kogel. De hogere tier tanks (9 en 10) hebben vaker de APCR kogel als standaardkogel. In dit geval is de HEAT kogel dan de premium kogel.

Wanneer gebruik je deze kogel?

Deze kogel gebruik ik als ik een tank tegen kom die waarvan ik weet dat ik er met normale munitie er niet doorheen kom. Of als ik met AP verschillende keren zit te bouncen.

Op de hogere tiers die ik heb (Charioteer en Kanonenjagdpanzer 105), is de APCR de standaardkogel en gebruik ik deze kogel met de zelfde reden als ik normaal AP zou gebruiken. Terug naar boven

HEAT

Wat is het voor soort kogel?

Een premium kogel voor hoge tier tanks en houwtizers. Deze premium kogel gaat ten koste van de APCR kogel. De T49 en de Sheridan hebben op hun 152 mm derp HEAT zitten voor een goedkope prijs, ipv van de dure prijs.

Wanneer gebruik je deze kogel?

Net als APCR gebruik ik deze kogel als ik een tank tegenkom waarvan ik weet dat ik er niet doorheen kom. HEAT gebruik ik meer tegen de voorkant van een tank dan de zijkanten. Dit komt omdat HEAT kogels geabsorbeerd worden door spaced armor en tracks. (In de Russische IS lijn hebben de IS-3 Object 257, en IS-7 spaced armeor aan de zijkanten zitten, verder heeft de E-100 in de Duitse lijn ook spaced armor aan de zijkanten).

Terug naar boven

HE

Wat is het voor soort kogel?

De meeste tanks hebben deze soort kogel. Het heeft weinig penetratie, maar doet meer schade dan een AP kogel. Deze kogel wordt vooral gebruikt in houwtizers en derp kannonen (KV-2, OI 15cm, SU-152 en ISU-152 1e kanon, 15cm RHM, etc.)

Sinds de rebalance van de artillerie een paar jaar terug, heeft artillerie alleen nog maar HE als kogels (de 105lefH18B2 en de Sexton I hebben nog AP, dit zijn premium arty). De premium kogel is ook HE, met meer Stun en penetratie.

Wanneer gebruik je deze kogel?

Als ik een derp kanon gebruik, ga ik meestal voor HE. Verder gebruik ik de HE kogel om de cap te resetten en tegen licht bepantserde voertuigen (vooral lichte tanks en artillerie zijn hier kwetsbaar voor).

Terug naar boven

HESH

Wat is het voor soort kogel?

Een premium kogel voor Britse tanks. HESH verschilt in het spel vrijwel niet van normale HE kogels, behalve dat HESH kogels meer penetratie hebben.

Wanneer gebruik je deze kogel?

Deze kogel gebruik ik als ik tegen een tank speel die aan het sidescrapen is. De hoge tier Britse tanks hebben meestal wel een HESH kogel ter beschikking.

Terug naar boven

Home